100 tasa-arvotekoa: MiB rohkaisee tyttöjä teknisille ammattipoluille

Valtakunnallinen uraäitien verkosto MiB ry haluaa olla mukana rohkaisemassa tyttöjä valitsemaan ammattinsa ja koulutusalansa siten, ettei valinta ole riippuvainen kulttuurisista oletuksista ja odotuksista. Jo lukion ainevalinnoissa tytöt valitsevat opintoja siten, että heillä teknis-matemaattiset valinnat ovat poikia vähäisempiä. Tyttöjen osuus myös myöhemmin STEM-aineiden (Science, Technology, Engineering, Mathematics) koulutuksessa on alle neljännes alojen opiskelijoista.

MiB ry tulee syksyn 2017 aikana vierailemaan toimintapaikkakunnillaan kouluissa kertomassa inspiroivasti ja rohkaisevasti teknisten alojen opinto- ja urapoluista. Yhteistyöhön haastetaan mukaan toimintapaikkakuntien kouluja. Kohderyhmänä erityisesti 9.-luokkalaiset. MiB ry toimii tällä hetkellä Helsingissä, Turussa, Tampereella, Vaasassa, Oulussa, Kuopiossa ja Jyväskylässä.

Bongaa tämä ja muut tasa-arvoteot alkuperäislähteestä: http://tasaarvo100.fi/100-tasa-arvotekoa/teot/