Uraäitien oma verkosto on nyt kehittyvä kaksivuotias

Vuosi sitten yhdistyksen perustaja ja silloinen puheenjohtaja Emma Tullila vertasi vuoden vanhaa yhdistystä taaperoon, joka oppii koko ajan uutta. Jäseniä MiBillä oli silloin 800 ja toimimme neljällä paikkakunnalla (Helsinki, Tampere, Turku ja Vaasa).

Nyt, vuotta myöhemmin, kaksivuotiaalla MiBillä on jäseniä jo yli 2200, ja mukaan on tullut kolme uutta paikkakuntaa (Kuopio, Jyväskylä ja Oulu). Keskusteluja käydään myös kolmella uudella paikkakunnalla. Meillä on edunvalvontaohjelma ja spin-off-yritys Fambition, joka tekee työpaikoista perheystävällisempiä. Striimaamme tapahtumia kaikkien jäsenten saataville. Meillä on ensimmäinen työntekijä, tilitoimisto ja kohta automatisoitu jäsenrekisteri. Meillä on kokemustietoa yhdistyksen vahvuuksista ja kehittämiskohteista.

Kaksivuotiaalla MiBillä on jäseniä jo yli 2200, edunvalvontaohjelma, spin-off-yritys ja ensimmäinen työntekijä.

Meillä on lähes 150 aktiivista vapaaehtoista, jotka pyörittävät tätä kaikkea. Tapahtumatoimintaan, näkyvyyteen, edunvalvontaan, yrityskumppaneiden hankkimiseen ja kaikkeen taustalla tapahtuvaan käytetään kuukausittain satoja ja taas satoja tunteja vapaaehtoisten aikaa. Aivan upeita asioita saa aikaan vapaaehtoisvoimin! Nämä aktiiviset naiset ansaitsevat kiitoksemme. Tähän upeaan porukkaan pääsee myös helposti mukaan.

Aktiivisia vapaaehtoisia on lähes 150, ja kaikkeen taustalla tapahtuvaan käytetään kuukausittain satoja ja taas satoja tunteja vapaaehtoisten aikaa.

Aivan mahtava on myös jäsenistömme. Osaavia, aktiivisia ja energisiä naisia. Toiminnan suola on tavata toisia samanhenkisiä äitejä. Toisiin tutustuminen, vertaistuki, kannustaminen ja positiivinen lähestyminen asioihin on sitä parasta MiBiä.

Aivan mahtava on myös jäsenistömme. Vertaistuki, kannustaminen ja positiivinen lähestyminen asioihin on sitä parasta MiBiä.

Kaksivuotiaan maailma on vielä kuitenkin kesken. Paljon on opittavaa, tutustuttavaa ja kokeiltavaa. Kehitämme toimintaamme, kasvamme, näymme ja kuulumme, vaikutamme yhteiskuntaan ja parannamme jatkuvasti toimintaa jäsentemme toiveita vastaavaksi. Pettymyksiin ja epäonnistumisiinkin on varauduttava. Tällä hetkellä teemme töitä, jotta perusasiat rullaavat hyvin. Yli tuplaantunut jäsenmäärä vuodessa tuo paljon mahdollisuuksia, mutta myös vaatii uutta lähestymistä toiminnan järjestämiseen. Loppuvuodesta 2017 alamme miettiä taas isosti. Millainen on tulevaisuuden MiB? Uutta suuntaa haetaan strategian päivittämisen yhteydessä.

Yli tuplaantunut jäsenmäärä vuodessa tuo paljon mahdollisuuksia, mutta myös vaatii uutta lähestymistä toiminnan järjestämiseen.

Tähän astiseen kehitykseen ei voi olla kuin tyytyväinen. Meillä on erittäin hyvistä aineksista koottu kaksivuotias. Suuri kiitos siitä teille kaikille, olit sitten jäsen, vapaaehtoinen aktiivitoimija, puhuja tilaisuudessamme, yrityskumppani tai muuten vain yhdistyksestämme kiinnostunut. Olet meille arvokas.

Heini Wallander

Yhdistyksen puheenjohtaja