Aktiivisuus palkitaan – kolme mibiliäistä kertovat MiB:stä

Halusimme esitellä aktiivi mibiläisiä. Pyysimme heitä kertomaan miksi he ovat MiB:ssä mukana ja mistä he siinä nauttivat. Hanna Kopra (Päijät-Hämeen MiB), Elina Jolma (Helsingin MiB) ja Rimma Ahonen (Tampereen MiB) kertovat pintaa syvemmältä heidän MiB aktiiviudesta. MiB tarjoaa todella monimuotoista toimintaa ja tekemistä äideille.

Jos yksi tulee mukaan MiB:in aktiiveihin halutakseen tasapainottaa vauva-arkea, niin toinen haluaa oppia uusia asioita sekä kehittyä jopa uusille urille vanhempainvapaan jälkeen. Syitä on vähintään yhtä monia kuin tekijöitä, ja näihin kesteihin mahtuu lisää väkeä tekemään ja juhlimaan.

 

Hanna Kopra

23698345_10156749064022388_949564750_o-397x400.jpg

Hanna Kopra / 3 lasta / Maahantuontiyrityksen monitoiminainen (mm. myynti, markkinointi)

MiB aktiivi / Päijät-Hämeen MiB / viestintä & markkinointi

Twitter/Insta: @HannaKopra

 

 

 

Olen urahenkisen äidin tytär, mummot ovat painaneet pitkiä päiviä ja tiedän itsekin perheyrityksessä jälleen työskentelevänä, kolmen lapsen äitinä haasteet, joiden kanssa jokainen mm. työssäkäyvä äiti painii. Vuorokaudessa kun on kuitenkin vain 24 tuntia.

Voimien ja osaamisen yhdistäminen mm. verkostojen kautta onkin tärkeää. Niin minulle, minun ystävilleni kuin tunnetusti ihan kaikille. Se helpottaa elämää, voimaannuttaa ja luo mahdollisuuksia. Minulle itselle tärkeää on myös ns. Isompi Kokonaiskuva. En ole MiBissäkään mukana yksin oman talousalueen takia, enkä yksin MiBin äitien yhdistyksen elinvoimauttamisen, kasvun ja kehityksen takia, vaan ihan laajemmalla tasolla. Pienet teot muuttuvat isoiksi teoiksi. Maailmassa pitää olla muutosvoimaa.

Päijät-Hämeen MiBin myötä olen voinut hyödyntää omia jo olemassa olevia verkostojani yhteisen hyvän eteen ja mahdollistaa meille mm. pro bono mingle-pisteet Lahden Messujen Business Day ja M-päivä -tapahtumiin, glögiminglen Lahden Messujen ravintolaan ja vinkata MiBistä The Guardianin toimittajalle.

Oman osaamiseni olen voinut valjastaa MiBinkin osalta graafisena työnä rollupien ja logon modifioinnin osalta – kuten niin monessa yhteydessä olen aiemminkin tehnyt ja teen. Tuottaa paikalliseen tarpeeseen heti tasokasta ja tyylikästä materiaalia, kuten meidän minglejen sisällötkin ovat olleet – meidän äidit järjestää alueen parhaat minglet. Brändiä ei synny, ellei sitä kauaskatseisesti aleta rakentamaan.

Vapaaehtoistyötä on monenlaista ja monella tapaa tuleekin edistää maailmaa. Siitä saa hyvän olon tunteen, kokee että teoilla on merkitys. Merkityksellisyys on jokaiselle tärkeää. On ilo tsempata ja tulla tsempatuksi. On aina hienoa tehdä yhdessä ja nauttia kehityksen hedelmistä yhdessä. Me teemme tätä yhdessä, emme vain itseämme varten. Luottamus toisiin ja itseensä on tärkeää, kun rakennetaan yhdessä, vaikkakin erillään, yhteistä hyvää. Se on kaiken yhdessä tekemisen peruskivi.

Päijät-Hämeen aktiivina plusmiinus kymmenen henkinen porukka on osin tuntenut entuudestaan, pitkälti ei. Silti roolitukset ovat löytyneet, tuki toisille on olemassa ja keskinäinen erilaisuus on koettu voimavarana ja vahvuutena.

Reilun puolenvuoden aikana olen saanut uusia ystäviä, kavereita, vähintäänkin tuttuja. Olemme onnistuneet yhdessä ja saaneet siitä voimaa. Olemme huomanneet toistemme vahvuuksia (emme toki vielä varmaankaan kaikkia) ja voimme tukea toisiamme ja paikallista toimintaa, jotta Päijät-Hämeen alueella äideille syntyisi lisää mahdollisuuksia toteuttaa ja kehittää itseään, josta syntyisi talousalueelle enemmän mahdollisuuksia ja elinvoimaa, vahvistaa sosiaalista oikeudenmukaisuutta ja kasvaa niin alueelliseksi kuin kansalliseksi vaikuttajatahoksi.

Kaikki me Päijät-Hämeen äidit olemme heti halunneet antaa toisillemme parasta mitä meillä on toisillemme tarjota, koska me ansaitsemme sen. Se on myös huomattu, sitä on osattu alueella arvostaa ja olemme sen ansiosta saaneet jo ensi vuodelle hyviä yhteistyökumppaneita, joiden kanssa voimme aidosti ja konkreettisesti edistää äitien opiskelun ja/tai uran tahtotiloja ja voimaantua – yhdessä.

Koska meissä on voimaa, jota pitäisi paremmin hyödyntää. Ei yksin meidän äitien takia, vaan yhteisen edun nimissä.

 

Elina Jolma

24209069_1529863177132060_231692261_o-450x600.jpg

Elina Jolma / 1 lapsi / Strateginen portfoliopäällikkö OP:lla, vastuualueena vakuutuksen ja terveyden kehityssalkkujen hallinta. Liiketoiminnan kehittämisen sekä tuotejohtamisen monitoiminainen, jolla on taustaa myös myynnin ja asiakkuuksien kehittämisestä.

MiB aktiivi / MiB Helsinki / viestintävastaava

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/elina-jolma-18724b5b/

Instagram: https://www.instagram.com/elinajolma/

 

 

Olen Elina ja toimin MiBin viestintävastaavana Helsingin alueella. Aloitin aktiiviroolissani loka-marraskuussa 2017. Hain aktiiviksi, koska haluan ylläpitää ammatillista osaamistani vanhempainvapaiden aikana ja haluan antaa ärsykkeitä harmaille aivosoluilleni. MiBin toiminta antaa mahdollisuuden matalan kynnyksen osallistumiseen yhdessä vauvan kanssa ja tämä on minulle tärkeää. Ainahan ei voi ennalta tietää minkälainen päivä tai viikko pikkuisen kanssa on edessä. Mietin muitakin vapaaehtoistyön muotoja, mutta muissa järjestöissä toimintaan osallistuminen yhdessä pienen lapsen kanssa ei ollut mahdollista.

Viimeisimmät vuoteni työelämässä ovat liittyneet tuote- ja palvelukehityksen johtamiseen sekä esimiestyöhön. Olen johtanut projekteja, vastannut kehityyssalkkujen hallinnasta, tehnyt strategista kehityssuunnittelua ja toiminut tuote- ja palvelukehitysyksikön sekä tiimien esimiehenä. Minulla on kuitenkin taustaa sekä koulutusta viestinnän ja markkinoinnin parista, joten koin MiBin viestintävastaavan roolin antavan minulle mahdollisuuden päivittää aiempi osaamiseni uudelle tasolle. Kenties tätä kautta löytyy väylä myös työtehtävien laajentamiseen vanhempainvapaiden jälkeen.

Viestintävastaavana pidän huolta Helsingin Facebook-ryhmästä ja jäsenille kohdennetuista viesteistä, päivitän uutiskirjettä ja verkkosivuja pääkaupunkiseudun tapahtumien osalta sekä ideoin viestintään liittyviä juttuja. Halutessani voin myös osallistua erilaisiin projekteihin sekä järjestää tapahtumia. Viestintävastaavan roolia voin hoitaa helposti kotoa käsin läppärillä ja puhelimella. Parasta MiBin toiminnassa on se, että sitä on mahdollisuus kehittää. Kaikkeen ei ole vielä olemassa selkeitä sapluunoita ja se tekeekin toiminnasta varsin mielenkiintoista. Hommia tehdään työparin kanssa, joten tehtäviä on mahdollisuus jakaa ja tämä antaakin juuri sitä liikkumavaraa mitä vauva-arjen keskellä tarvitaan.

Rohkaisen kaikkia vähänkään kiinnostuneita hakemaan aktiivirooleihin. Porukka ympärillä on mahtavaa, ihmisten osaaminen on huikeaa ja kaveria ei jätetä. Bonuksena saat mahdollisuuden kehittää omaa osaamistasi ja pääset verkostoitumaan upeiden tyyppien kanssa. Tule rohkeasti mukaan toimintaan!

 

Rimma Ahonen

Rimma-Ahonen-CVkuva-400x600.jpg

Rimma Ahonen / 2 lasta / Opiskelen HAMKissa tradenomiksi International Business -koulutusohjelmassa

MiB aktiivi / MiB Tampere / tapahtumakoordinaattori

LinkedIn: www.linkedin.com/in/rimma-ahonen

 

 

 

 

 

 

Ensimmäisen äitiyslomani aikana koin olevani jumissa harsojen ja hoitopöydän välissä. Onneksi puolisoni otti kodin vastuulleen vanhempainvapaakauden puolivälissä, ja minä pääsin lataamaan akkuja töihin. Toivottu toinen plussa pärähti tikun näyttöön syystalvella 2016. Olinkin uusien haasteiden edessä: Miten ihmeessä saisin kulumaan kuukaudet vaipparallin ja lyhyiden päälauseiden maailmassa?

Keväällä 2017 vaapuin MiB Tampereen järjestämän kuntavaalipaneelin yleisöön paikallisesta ostoskeskuksessa. Otin vastaan karkkia ja esitteen. Porttiteorian mukaisesti löysin itseni aktiiviroolista. Tunsin oloni kotoisaksi. Olin seurassa, jossa sain ääneen toivoa uusia haasteita kasvavasta vatsasta huolimatta. Syksyllä osallistuin vauva kainalossa  voimauttavimpaan järjestöaivoriiheen, jonka olen kokenut, kun aktiiviseminaari järjestettiin Viking Gracella.

Olen estoitta suositellut jäsenyyttä niin ystäville kuin kollegoillekin. Muutamaa olen kannustanut harkitsemaan aktiiviksi hakemista. Parasta on, että osallistumisen määrää ja syvyyttä voi säädellä itse ja oman jaksamisen rajoissa. Kaikki työ otetaan kiitoksella vastaan. Yhdistyksen aktiivina voi tehdä hyvässä seurassa unelmaduunia äitiyslomalla.

Mothers in Business verkoston vahvuus sekä jäsenille että aktiiveille on rajaton moniammatillisuus. Humanistina ihailen MiB-kollegoideni rohkeutta kuvata vapaaehtoistyötä asiakaspalvelun kehittämisen termein. Toimintaa kehitetään kuin jäsenistö olisi asiakaskuntaa. Kuluttajarajapinnassa työskentelevänä myyjänä nautin siitä, että tapahtumatoiminta tuo osaamisportfoliooni B2B-toiminnan työkaluja.

Olen iloinen ja ylpeä siitä, että saan olla mukana kehittämässä yhdistyksen tapahtumatoimintaa Tampereella. MiB tarjoaa jäsenilleen työpajoja, yritysvierailuita ja vapaamuotoista toimintaa tutkinto- ja ammattitaustasta riippumatta. Edes lasten ikä ei erota, kun mukana menossa painavat sekä teinien että taaperoiden äidit. Rakkaus uraan ja perheeseen tekee meistä kollegoita.

 

TULE SINÄKIN MUKAAN MIB:N TOIMINTAAN

MiB tarjoaa mm. verkostoja, yhdessä tekemistä ja oman osaamisen kehittämistä. Me tykätään MiB:ssä saada joukkoomme lisää tekijöitä, jotta voimme tehdä MiB:stä vielä paremman. Tule mukaan tekemään MiB:iä.