Konferenssivauvat monimuotoistavat tapahtumia

 
20180315_1421150-768x432.jpg

20 MiB-äitiä hihkui innosta Facebook-ryhmässä voitettuaan arvonnassa liput ScanAgile-tapahtumaan. ScanAgile on kansainvälinen konferenssi ketteristä kehitysmenetelmistä (agile development), ja tänä vuonna tapahtuman järjestäjät päättivät kutsua äitejä ja vauvoja tapahtumaan mm. monimuotoisuuden lisäämiseksi.

Monet tapahtumajärjestäjät antavat alennusta tapahtumalipuista MiBin jäsenille, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun konferenssi kutsui äidit maksutta paikalle. Huomionarvoista on myös, että tapahtuman kutsussa erikseen painotettiin, että lapset ovat tervetulleita mukaan. Tätä soisi näkevänsä enemmänkin, sillä muuten kaikki eivät tule lähteneeksi tapahtumiin lapsen kanssa.

Haastattelimme idean äitiä Jonna Tiaista, joka on Agile Finland ry:n hallituksen jäsen ja yksi ScanAgile -tapahtuman järjestäjistä. Hän työskentelee Solitan suunnittelijoiden ja muutoksen tekijöiden yhteisö Palmussa agile coachina ja collaboration designerina. Jonnan perheeseen kuuluu lisäksi 9-vuotias lapsi ja puoliso.

 

Miten sait idean kutsua MiB-äidit konferenssiin?

Yhteiskunta ja työelämä muuttuu hurjaa tahtia, eikä työn ja vapaa-ajan ero ole enää niin selkeä. Oma hypoteesini on, että tulevaisuudessa työtä voidaan tehdä perheen kanssa. Yritykset voisivat tarjota työnantajaneutraaleja monitoimitiloja ja lastenhoitopalveluita. Näin työyhteisöt muuttuvat enemmän kyläyhteisöiksi, jotka sitouttaa työntekijöitä ja lisäävät hyvinvointia yhteiskunnassa.

Tämän hypoteesin innoittamana ja MiBin tapahtumissa käyneenä sain idean kokeilla konfavauva-konseptia ScanAgilessa. MiB oli luonnollinen kanava kutsua äidit ja sen kautta myös kokonaiset perheet yhdessä oppimaan uutta ja verkostoitumaan.

 

Miten vauvojen läsnäolo vaikutti tapahtumaan?

Vauvojen läsnäolo vaikutti tapahtumaan erittäin positiivisesti. Ihmiset hymyilivät enemmän ja vauvat olivat osallistujia siinä missä muutkin. Moni tuli sanomaan, että tapahtuman ilmapiiri oli rennompi kuin normaalisti alan konferensseissa on. Henkilökohtaisesti minulle hienoin hetki oli, kun alalla työskentelevä perhe oli yhdessä konferenssissa. He kävivät katsomassa puheita yhdessä ja erikseen, vuorotellen vauvan hoidon kanssa koko konferenssin ajan.

 

Jonna Tiainen Scan Agilesta

Jonna Tiainen Scan Agilesta

 

 

”VAUVOJEN LÄSNÄOLO VAIKUTTI TAPAHTUMAAN ERITTÄIN POSITIIVISESTI. IHMISET HYMYILIVÄT ENEMMÄN JA VAUVAT OLIVAT OSALLISTUJIA SIINÄ MISSÄ MUUTKIN.”

 

 

Suosittelisitko samaa muille tapahtumajärjestäjille? Mitä konferenssivauva-konsepti vaatii?

Suosittelen ehdottomasti ja lämpimästi! Oli tapahtuman sisältö mikä tahansa, monimuotoisuus on aina rikkaus. Konfavauva-konsepti ei vaadi välttämättä mitään erityisjärjestelyitä. Äidit eivät odottaneet mitään erityistä kohtelua, mutta me halusimme rakentaa erillisen imetys- ja vauvanhoitohuoneen tapahtumapaikan yhteyteen. Ihan mielettömän iso kiitos kaikille MiB-äideille, jotka tulitte ScanAgileen!

 

Näin tilaan konferenssivauvat tapahtumaasi:

  1. Varmista, että tapahtumapaikalle pääsee vaunujen kanssa, ja että vessassa on hoitotaso.

  2. Ota yhteyttä MiBiin info(at)mib.fi ja kerro montako lippua on jaossa. MiB hoitaa lippujen jakamisen äideille.

  3. Ota MiB-äitien ilmoittautumiset vastaan.

  4. Nauti vauvojen seurasta tapahtumapäivänäsi!

 

Kirjoittaja: Hanna Heikkonen