Miten ruuhkavuosien aikana ehtii toteuttaa unelmiaan?

Ruuhkavuosien aikana isoja unelmia ei tarvitse laittaa syrjään, jos ei halua. Ruuhkavuodet voivat olla kukoistuksen ja rohkeiden irtiottojen aikaa. Tähän uskoo Linda Rautanen, joka on ratkaisukeskeinen valmentaja, yrittäjä sekä yksi Ruuhkavuosiopas: Rakenna hyvä arki ja menesty töissä -kirjan kirjoittajista. Linda kirjoitti kirjan, kun hänen toinen lapsensa oli alle 2-vuotias.

Linda näyttäisi todella elävän kuten Ruuhkavuosiopas opettaa. Voit saada kaiken! Kaikella kirjassa tarkoitetaan omannäköistä elämää, joka ei rakennu muiden asettamista odotuksista käsin.

Linda on 36-vuotias kahden pienen lapsen äiti.  Hän tietää, että ruuhkavuosissa voi löytää itsestään sellaista voimaa ja energiaa, jota ei ole tiennyt olevan olemassakaan.

Fambition-Linda-560px.jpg

– Kun tunnet itsesi, arvosi, motivaatiosi ja olet armollinen itsellesi, osaat keskittyä olennaiseen ja pystyt kukoistamaan myös töissä, olemaan rohkea ja toteuttamaan unelmiasi ruuhkavuosien aikana. Voit aloittaa siitä, että olet ylpeä itsestäsi jo nyt, kun toimit hienosti eri elämänalueilla. Ei haittaa, vaikka joku nurkka vähän repsottaakin – se on täysin normaalia!

Linda on oppinut ruuhkavuosissa erityisesti avun pyytämisestä ja vastaanottamisesta.

– Kun apua tarvitaan, sitä ihme kyllä melkein aina löytyy. Hiljattain, kirjan julkaisun aikaan, illalla piti päästä radiohaastatteluun ja mies oli työmatkalla. Aikaisemmin olisin ehkä luovuttanut, että okei, nyt en sitten pääse. Tällä kertaa kehtasin pyytää apua ja ihana veljeni vaimo tuli pelastavana enkelinä apuun.

Linda irtisanoutui vakituisesta työstään toisen perhevapaan jälkeen. Nyt hän toimii työntekijäkokemuksen asiantuntijana ja valmentajana Fambitionissa sekä opiskelee neurotieteeseen pohjautuvaa coachingia. Fambition auttaa työnantajia kehittämään työntekijäkokemusta. Fambition tuntee työntekijälle merkitykselliset totuuden hetket, risteykset ja elämäntilanteet, jolloin halu sitoutua työnantajaan todella punnitaan.

– Irtiotto perinteiseltä urapolulta tuntui luontevalta. Asiat ovat sujuneet yllättävän hyvin. Opiskelu on ollut myös kaivattu lisämauste itseni kehittämisessä, hän kertoo.

Lindalla on taustalla kauppatieteiden opinnot sekä työskentelyä hr-tehtävissä. Nyt yrittäjänä ajankäyttö joustaa palkkatyön aikoja paremmin työn ja perheen yhteensovittamista ajatellen.

Tavoittele omannäköistä elämää

TV- tai lehtijutut ruuhkavuosia menestyksekkäästi pyörittävistä ihmisistä antavat usein vain yhteen elämään sopivat vinkit ja pintaraapaisun, johon voi olla vaikea samaistua. Toisaalta ruuhkavuosikeskustelua ovat hallinneet kaaos, rämpiminen ja syyllisyys.

Linda ja viisi muuta Fambitionin asiantuntijaa (Laura Hannola, Johanna Kalliomäki, Linda Rautanen, Laura Rönnholm ja Riina Salmivalli) päättivät, että asiaan täytyy tulla muutos. Syntyi idea ratkaisukeskeisestä, itsetuntemusta korostavasta Ruuhkavuosioppaasta.

– Lehtijuttujen perusteella saatat oppia, että kyllä ura onnistuu, kun menestyjän lapsen isovanhemmat rientävät apuun jopa lentämällä toisesta maasta. Kirjalla halusimme tuoda omaan tilanteeseen sovellettavia työkaluja ja näkökulmia ihan tavalliselle työssäkäyvälle.

Huhtikuussa julkaistu kirja onkin saanut lämpimän vastaanoton. Esimerkiksi Salamatkustaja-blogin Satu Rämö, joka arvosteli kirjan ensimmäisten joukossa, sanoo näin:

– Ruuhkavuosiopas onnistuu opettamaan uusia juttuja tällaiselle vanhallekin koiralle. Jos jakelisin tähtiä, tämä saisi viisi. En muuttaisi siinä mitään. (Salamatkustaja 10.4.2019, kaupallisessa yhteistyössä Tuuma-kustannuksen kanssa)

MiBin jäsenet pääsevät osallistumaan kirjaan pohjautuviin ruuhkavuosityöpajoihin 21.5. Tampereella ja 29.5. Helsingissä. Tervetuloa!

PS. Tiesithän, että MiBin jäsenenä saat Lindan yksilöcoachauksesta 10 prosentin alennuksen?


Liity jäseneksi urasuuntautuneiden äitien järjestöön!

Mothers in Business MiB ry on juuri sinulle oikea järjestö, jos haluat päästä mukaan yli 300 osaamista kehittävään tapahtumaan, seminaariin ja striimiin vuosittain yhdessä yli 4 000 uraäidin kanssa.