Podcast: Työnhaku raskaana

“Onko raskaana työn hakeminen jotenkin epärehellistä?” huomasi Suomen Ammattiin opiskelevien liiton pääsihteeri Hanna Huumonen ajattelevansa hakiessaan töitä. Huumonen sai itsensä kiinni kummallisesta ajatuksesta ja päätti heti, ettei tilanne tietenkään vaikuta pätevyyteen ja työtaitoihin.

Työn saatuaan Huumonen kertoi omasta raskaudestaan ja tulevaisuudessa siintävästä äitiyslomasta. Työnantaja onnitteli lämpimästi ja sanoi, etteivät sijaisjärjestelyt ole heille ongelma.

Työnantajan suhtautuminen teki Huumoseen vaikutuksen.

“Siinä kohtaa minulle kirkastui, että olen oikeassa työpaikassa. Arvomme kohtaavat ja haluan olla täällä pitkään ja tehdä ahkerasti töitä.” Huumonen palasikin pian äitiyslomalta takaisin töihin, koska koki motivaationsa työtään kohtaan niin suureksi.

Sanna-Leena Westman ja Hanna Huumonen keskustelevat podcastissa siitä, mitä on hakea työtä raskaana ja mitkä tekijät ovat onnistuneen työn ja perheen yhdistämisen takana.

Podcastissa selviää myös, kuinka perhevapaat Huumosen perheessä jaettiin ja minkälaisia vaikutuksia sillä on ollut.

Neliosaisessa podcast-sarjassa #äitimyytinmurtajat käsitellään äitiyttä, perhettä ja työelämää laajasti eri näkökulmista. Ensimmäisen jakson kesto on 30 minuuttia.

Teksti: Liisa Leinonen


Liity jäseneksi urasuuntautuneiden äitien järjestöön!

Mothers in Business MiB ry on juuri sinulle oikea järjestö, jos haluat päästä mukaan yli 300 osaamista kehittävään tapahtumaan, seminaariin ja striimiin vuosittain yhdessä yli 4 000 uraäidin kanssa.