Pörssiyrityksen lämpimiä ajatuksia perheestä - terveisiä Siililtä!

MiB Goes Siili Solutions Oyj

Iso joukko äitejä erilaisine kärryineen ja lapsineen marssi hyvin aikataulussa Siilin valoisaan toimistoon Porkkalankadulla. Toimistotalon aulaemännän aito hämmennys äitien ja kärryjen määrään sekä nopea ajattelu ja toiminta kaikkien hissien avaamiseen lukituksesta toi tapahtuman ensimmäisen lämpimän tuulahduksen. Lämmin tunnelma oli se mitä päällimmäisenä jäikin koko tapahtumasta mieleen. Lämmin ja sydämellinen.

IMG_5717.JPG

Siilin “keittiössä ja olohuoneessa” meitä odotti seuraava lämmin yllätys. Siililäiset olivat itse omin käsin askarrelleet meille tarjoiltavaksi “siilejä”, eli meloninpuolikkaisiin siilimäisesti pistettyjä lapsiystävällisiä naposteltavia cocktailtikkuja. Herkullista ja niin epäpörssiyhtiömäistä. Siili kuitenkin on IT-alan iso pelaaja ja pörssiyhtiö, jossa voisi olettaa tarjoiltavan “Sodexhon voisilmäpullia”.

Tilaisuuden avasi Siilin HR-johtaja Kristiina videotervehdyksellään. Lämpimin ja mieleenpainuvin ajatus hänen omassa tarinassaan äitiydestä ja urasta oli miten hän oli itse lastensa myötä oppinut ymmärtämään että “tämä epätäydellinen elämä on nyt hänen elämäänsä”. Siinä kaikille meille perfektionistiäideille hyvä ohje omiin ajatuksiin elämän muutoksessa lasten saamisen jälkeen.

Sydämellinen ja lämmin oli myöskin Siilin perustajan ja nykyisen toimitusjohtajan Timon läsnäolo ja tarina. Timon kahdeksan (!) lasta ovat varmasti osaltaan muokanneet hänestä lempeän ja joustavan, jonka avulla Siiliä on yrityksenä alusta asti kasvatettu sellaisen kulttuurin kautta, jossa ihmisen on hyvä kasvaa ja kehittyä. Timon ja Siilin vahvana ohjenuorana on ymmärtää työ ja perhe kokonaisuutena. Kun työntekijä voi hyvin ja hänen ammatilliset unelmansa voivat toteutua, työn tuottavuuskin pysyy kohdallaan. Kuulostaa kliseiseltä, mutta Timon ja muut siililäiset tavattuaan se jopa kuulostaa aidolta ja uskottavalta.

IMG_5727.JPG

Vielä tarinoillaan meitä lämmittivät siililäiset Joona ja Sanna, joista molemmat olivat jakaneet perhevapaansa suunnilleen puoliksi puolisonsa kanssa. Heidän viestistään mieleeni jäi muutama tärkeä työnantajan lämmöstä ja joustavuudesta kertova ajatus. Kun vapaalle jäävän tilalle ei palkata sijaista, jää vapaalle jäävälle usein sellainen tunne että omat työt jäävät hoitamatta ja haluaa itse nopeasti palata töihin perheen luota. Lisäksi Joona kertoi juuri saaneensa ylennyksen, vaikka onkin taas jäämässä syksyllä perhevapaalle toisen lapsensa kanssa. 

Itse kolmen lapsen äitinä täytyy sanoa, että olen aina pitänyt muutamaa asiaa lähes itsestään selvyytenä. Tilalleni ei koskaan ole palkattu ketään, vaan lähes nolona olen jakanut töitäni töihin jäävien jo täysiin pöytiin sekä halunnut pian palata niitä taas hoitamaan. Samoin ylennykset raskaana ollessani olen kyseenalaistamatta jättänyt odottamaan parempaa hetkeä. Perheen kasvattaminen ja työpäivän tiivistäminen lyhyeksi ja tehokkaaksi on myöskään harvemmin ollut hyväksyttyä.

Siilillä käynti oli virkistävä ja lämmin tuulahdus modernista perheystävällisestä yrityksestä, hämmentävästi kyllä miesvaltaiselta alalta. Kiitos vielä Siili sekä tapahtuman isännyydestä että hienosta esimerkistä!


Kirjoittaja: Anu-Kaisa Aalto on äiti, MiBiläinen ja digiammattilainen

Kuvat: Anu-Kaisa Aalto


Liity jäseneksi urasuuntautuneiden äitien järjestöön!

Mothers in Business MiB ry on juuri sinulle oikea järjestö, jos haluat päästä mukaan yli 300 osaamista kehittävään tapahtumaan, seminaariin ja striimiin vuosittain yhdessä yli 4 000 uraäidin kanssa.