Millaista on hallitustyö MiBissä? - nykyinen hallitus vastaa

MiBin hallitustyö on suunnitelmallista MiBin toiminnan kehittämistä ja johtamista - ja samalla hauskaa uusiin ihmisiin tutustumista. Alla MiBin hallituksen jäsenten kokoama lyhyt tietopaketti hallitustyöskentelystä kaikille siitä kiinnostuneille.

IMG_1312.PNG
 

Millaisia ihmisiä hallitukseen haetaan?

Hallituksessa on paljon erilaisia tehtäviä, joten tekijöiksi haetaan monenlaisia ihmisiä ja erilaista osaamista. Jossain positiossa pärjää verkostoitumis- ja esiintymistaitoinen, toisessa hyvä kuuntelija, myötäeläjä ja tukija. Usein hallituksen jäsen johtaa tai koordinoi toimintaa, mutta halutessaan saa myös itse laittaa kädet saveen.

Hallitus valitaan kalenterivuosittain, ja hallituksen jäsenen tulee olla Mothers in Business MiB ry:n jäsen. Hallitustyö ei ole paikkakunnasta riippuvaista eikä aiempi yhdistyskokemus ole välttämätöntä.

Hallitukseen hakeutuu usein osaavia ja kunnianhimoisia tyyppejä. Heidän kanssaan on ilo tehdä töitä, ja heiltä saa myös tukea ja ideoita eri tilanteissa ja elämän käänteissä.

Tärkeää on motivaatio ja halu rakentaa yhdessä entistä parempaa MiBiä. Hyvä tiimipelaaja pärjää tässä hyvin! Hallitukseen hakeutujan kannattaakin olla kiinnostunut jonkinlaisen tiimityöskentelyn fasilitoimisesta ja vapaaehtoisten kanssa työskentelystä.

Ison kuvan näkeminen on hyvä taito, samoin kuin armollisuus itseä ja muita kohtaan.

 

Kuinka usein hallitus kokoontuu?

Hallitus kokoontuu noin kerran kuussa, ja kokoukset ovat iltaisin tai viikonloppuisin. Kokouksia on keväisin enemmän ihan kasvokkain ja syksyllä enemmän puhelimella tai sähköpostilla. Kokouspäivät pyritään lyömään kevään osalta lukkoon tammikuussa ja syksyn osalta kesäkuussa.

Kokousten välillä asioita työstetään erilaisissa työryhmissä usein verkon välityksellä eteenpäin. Jokainen tuo kokoukseen oman vastuualueensa asiat ja esitykset, joista keskustellaan ja tehdään päätökset.

Vuoden 2019 hallitus tapaa ensimmäisen kerran vuoden 2018 hallituksen viimeisessä kokouksessa joulukuussa.

 

Miten hallitus työskentelee?

Hallituksessa voi työskennellä monella eri tavoin, ja monessa erilaisessa elämäntilanteessa. Työskentely ei ole vakavaa puurtamista.

Työskentely on suunnitelmallista. Kokoukset ovat tiedossa hyvissä ajoin ja tavoitteita on mietitty paljon valmiiksi.

Vaikka hallituksessa on omia vastuualueita, se ei tarkoita, että asioiden kanssa on yksin. Lähes kaikilla osa-alueilla toimii jo erilaisia tiimejä ja työryhmiä. Apukäsiä ja -aivoja on tarjolla myös hallituksesta, yhdistyksen työntekijöistä tai aktiiveista.

Kokousten välillä jaamme ideoita ja edistämme asioita Slackissä. Yritämme myös hakea ajatuksia ja jakaa tietoa yhdistyksen muissa kanavissa.

 

Miksi hallitukseen kannattaa hakea?

Hallitustyöskentelyssä pääsee mukaan erilaisiin projekteihin ja yhteistyöverkoistoihin.

Lisäksi on mahdollista oppia taitoja, joita ei työelämässä ole mahdollista saada, ja ennen kaikkea verkostoitua. Todella moni nykyinen ja entinen hallituslainen on saanut uuden suunnan uralleen hallituspestin myötä. Vaikka hallitustyöskentely on välillä intensiivistä, siitä saa myös todella paljon itselleen.

Hallitustyö tempaa helposti mukaansa!

 

Miten haen?

Lähetä hakemuslomake 21.11.2018 mennessä.

Uudet hallituksen jäsenet valitaan syyskokouksessa 28.11.2018. Kokous järjestyy etäyhteyksin. Valmistaudu esittelemään itsesi kokouksessa ja perustelemaan miksi olisit hyvä valinta hallitukseen.  

Lisätietoja hallitushausta 2019