STEA ehdottaa MiBille rahoitusta äitien hyvinvoinnin ja voimavarojen tukemiseen sekä hankkeeseen perhevapaauudistuksesta

STEAn avustusehdotus vuoden 2023 avustuskohteista on julkaistu.

STEA ehdottaa jatkoa MiBin avustustoimintaan, jolla vahvistetaan äitien työelämäosallisuutta, hyvinvointia ja voimavaroja. Avustustoiminnassa lisätään kuormittavaa ruuhkavuosiarkea elävien äitien hyvinvointia ja vähennetään yksinäisyyttä vertaistoimintaan osallistumisen kautta. Lisäksi toiminnassa vahvistetaan äitien työllistymismahdollisuuksia sekä edellytyksiä sovittaa yhteen työtä ja perhe-elämää. Avustuksen määrä vuodelle 2023 on 119 914 € (v. 2022 114 273 €).

STEA ehdottaa MiBille rahoitusta kolmivuotiselle hankkeelle, jossa tuetaan perhevapaauudistuksen tasa-arvotavoitteiden saavuttamista ja lisätään perheiden hyvinvointia vaikuttamistoiminnan ja viestinnän keinoin. Hankkeessa tuetaan perhevapaauudistuksen tasa-arvotavoitteiden saavuttamista ja edistetään perheiden hyvinvointia ja molempien vanhempien osallisuutta lasten hoivassa ja työelämässä. Vuoden 2023 avustusmäärä on 143 156 €.

Lisäksi MiB sai STEAlta avustusehdotuksen työttömän tai osatyökykyisen nuoren palkkaamiseen järjestön yleishyödyllisiin työtehtäviin.

Ehdotettu rahoitus tarjoaa meille upeat mahdollisuudet edistää äitien työn ja perheen yhteensovittamista sekä perheiden hyvinvointia ja tehdä työelämästä perhe(vapaa)ystävällisempää. Lämmin kiitos rahoittajalle!