Vanhempainvapaalta Suomen parhaaseen työpaikkaan 2017

Aloitin työni ohjelmistosuunnittelijana Goforella tammikuussa 2013. Minulla oli palava halu päästä mukaan ketterään ja innostuneeseen tekemiseen. Näin myös kävi, enkä ole päivääkään katunut työpaikkavalintaani.

Minulle on ensiarvoisen tärkeää, että voin vaikuttaa työpaikkani asioihin.

Miksi Gofore sitten on minulle paras mahdollinen työpaikka? Minulle on ensiarvoisen tärkeää, että voin vaikuttaa työpaikkani asioihin. Olipa kyse sitten uusien toimitilojen valinnasta, sisustuksesta, kahvista, työvälineistä tai työtehtävistä, voin osallistua päätöksentekoon ja minua kuunnellaan. Hierarkia on matala, päätöksenteko on hajautettua ja läpinäkyvää, työntekijöihin luotetaan ja ennen kaikkea heistä välitetään. Tyytyväiset työntekijät pitävät myös asiakkaista huolta ja onnistuvat projekteissaan.

Kun jäin vanhempainvapaalle, työkaverini järjestivät minulle babyshowerit.

Kesällä 2015 jäin vanhempainvapaalle lähes kahdeksi vuodeksi. Ennen vauvojen syntymää työkaverini järjestivät lämminhenkisen ja ikimuistoisen babyshower-tilaisuuden. En voi sanoin kuvailla, kuinka mahtavalta se tuntui. Vanhempainvapaani aikana menestyksekäs kasvu on jatkunut, ja sillä välin Gofore on valittu Suomen parhaaksi työpaikaksi Great Place to Work -tutkimuksessa. Voitto ei tullut ainakaan minulle yllätyksenä, vaan se oli enemmänkin ulkoinen tunnustus jo tietämälleni.

Miten täyskäännöksen tehneen arjen saa sulautettua yhteen työnteon kanssa?

On vähättelyä sanoa, että minua jännitti palata töihin lähes kahden vuoden jälkeen. Millaisen projektin parissa tulen työskentelemään? Kuinka työnteko sujuu tauon jälkeen? Entä millaisia uudet työkaverit ovat? Miten täyskäännöksen tehneen arjen saa sulautettua yhteen työnteon kanssa? Jännitys oli täysin turhaa, sillä vastaanotto oli yhtä lämmin ja kannustava kuin ennenkin. Mikään ei ollut muuttunut, mutta kuitenkin todella moni asia. Olin tullut tavallaan uuteen työpaikkaan: yli 100 uutta työkaveria, uusi toimitila, uusi toimipiste, uudet kahvikoneet, uudet projektit ja uusi kulttuurikylpy.

Goforella suhtaudutaan perhe-elämään joustavasti ja myönteisesti.

Ehkä isoin muutos on ollut se, että työaikani on muuttunut melko kiinteäksi 8-16 tekemiseksi, sillä elämme nyt päiväkodin aikataulujen mukaan. Aikaisemmin saatoin joskus nukkua pidempään ja olla vastaavasti myöhempään töissä. Onneksi joustava työaika auttaa omien ja päiväkodin aikataulujen yhteensovittamisessa. Teen tällä hetkellä myös osa-aikaista työaikaa eli olen toimistolla pääsääntöisesti kolmena päivänä viikossa. Olen voinut hyvin vapaasti suunnitella viikon kolme työssäolopäivää oman työprojektini puitteissa.

Meillä Goforella suhtaudutaan perhe-elämään myönteisesti ja joustavasti. Lapsetkin saavat kuulua ja näkyä toimistolla, jos tilanne vaatii :). Goforella järjestetään myös tapahtumia, joihin lapset ovat tervetulleita. Esimerkiksi läheisten päivinä tehdään yhdessä jotain mukavaa, kuten mennään Särkänniemeen tai pulkkamäkeen. On tärkeää, että eri elämäntilanteissa olevia työntekijöitä tuetaan ja kannustetaan.

Tuntuu kuin en olisi ollut päivääkään poissa! Gofore on edelleenkin minulle paras mahdollinen työpaikka, joka antaa mahdollisuuden kehittyä ja kukoistaa kohti haluamaani suuntaa.

Anniina Vuorinen

MiBin Jyväskylän ja Tampereen paikallisjaostot vierailivat Goforella keväällä.