Toteuta unelmasi MiBin huikeassa joukossa

 

Mothers in Business MiB ry järjestää jäsenilleen monipuolista toimintaa äitiysloman ajaksi tai töihin paluun jälkeen. Minulla on hyvää henkilökohtaista kokemusta MiBin toiminnasta sekä jäsenenä että aktiivisena mibiläisenä. Olen myös päässyt toteuttamaan unelmaani yhdistyksen parissa. Kesällä 2016 liityin MiBiin, sillä halusin verkostoitua samanhenkisten uraäitien kanssa. Pian MiBiin liittymisen jälkeen minusta tuli tapahtumajärjestäjä Helsingissä. Pääsin heti alkuun järjestämään tapahtuman, jossa puhujana toimi singaporelainen enkelisijoittaja Steven Myint. Järjestäminen piti sisällään yhteydenpidon Steveniin, tapahtumakuvauksen tekemisen ja paikan etsimisen sekä itse tapahtumassa fasilitoinnin. Kirsikkana kakun päällä oli lounas Stevenen ja MIB-äitien seurassa.

 

MiB-kuva-2018.jpg

 

MIBIN SISÄLLÄ UNELMIEN TOTEUTTAMINEN ON VARSIN HELPPOA JA LOPUT ON ITSESTÄSI KIINNI!

Keväällä 2017 haaveilin kirjoittamisesta. Halusin haastatella eri alojen ihmisiä ja tuottaa siitä sisältöä nettiin. Lähdin toteuttamaan haavettani MiBin kautta ja sainkin vihreätä valoa tekstien kirjoittamiseen yhdistyksen blogiin. Sain tuotettua minihaastattelusarjan kuudesta uraäidistä. Siitä luonnollisena jatkumona hain MiBin markkinointi- ja viestintätiimiin sisällöntuottajaksi. Ensimmäisen sisältötiimin puhelinkonferenssin jälkeen vakuutuin, miten ammattimaista ja organisoitua toiminta onkaan. MiBin sisällä unelmien toteuttaminen on varsin helppoa ja loput on itsestäsi kiinni! MiBin alla on paikkakuntakohtaisia paikallisjaostoja, jotka toimivat täysin vapaaehtoisvoimin ja vastaavat oman alueensa toiminnan toteutuksesta. Paikallisjaostoja on Helsingissä, Jyväskylässä, Oulussa, Kuopiossa, Päijät-Hämeessä, Rovaniemellä, Tampereella, Turussa ja Vaasassa. Koko yhdistyksen alla toimii vähän alle 300 aktiivijäsentä erinäisissä tehtävissä.

TÄNÄ VUONNA OLEMME JÄRJESTÄNEET JO 196 TAPAHTUMAA – MIELETÖNTÄ!

Paikallisjaostoissa aktiivit pääsevät ideoimaan erilaisia tapahtumia, seminaareja ja yritysvierailuja. Aktiivien toimesta on myös järjestetty koulutuksia, joissa jäsenet pääsevät kehittämään taitojaan. Tampereella esimerkiksi järjestettiin Jenni Janakan Röyhkeyskoulu, joka veti ennätyspaljon väkeä ja ylitti uutiskynnyksen monessa mediassa. Päijät-Hämeessä järjestettiin koodauskoulu, jonka tavoitteena oli johdattaa ohjelmoinnilliseen ajatteluun. Workshopien ja seminaarien lisäksi paikallisjaostot järjestävät vapaamuotoisempaa toimintaa kuukausikahvien ja eri alan asiantuntijoiden lounaiden merkeissä. Tänä vuonna olemme järjestäneet jo 196 tapahtumaa, joissa on ollut mukana noin 2600 osallistujaa – mieletöntä!

Paikallisvastaava Oulusta Saara Leppälä on hypännyt MiBin toimintaan kylmiltään ja on päässyt yhdistyksen vietäväksi. ”Otamme mielellämme mukaan uusia innokkaita ihmisiä ja kehitämme toimintaa jäsenten toivomaan suuntaan. Keväällä järjestimme Oulussa monenlaisia tapahtumia, suurimpana kesäkuussa ollut Kaikki myyvät -myyntiseminaari, jonne osallistui yli sata ihmistä. Pääsääntöisesti tapahtumamme on suunnattu jäsenillemme, ja niihin osallistuu 5-20 henkilöä. Tapahtumia järjestettiin keväällä noin yksi viikossa ja sama tahti jatkuu syksyllä. Syksylle on suunnitteilla monenlaista mielenkiintoista äitien hyvinvoinnista ammattiasioihin kuten johtamista, palkkaneuvotteluja ja palvelumuotoilua.”

 

Tule mukaan innostavaan joukkoon!

Haluaisitko Sinä kuulua yhdistykseen, jossa voisit kehittää jaostojen toimintaa, kasvattaa verkostoaan tai osallistua yritysvierailuihin? MiB tarjoaa kiinnostavaa äiti-lapsitoimintaa perhevapaiden aikana ja töihin paluun jälkeen. Tule mukaan innostavaan joukkoon!

Statistiikkaa MiBin paikallisjaostoista (Q2 2018):

Näyttökuva-2018-7-30-kello-22.41.19.png

 

Teksti: Olessia Manner, MiBin markkinointi- ja viestintätiimin sisällöntuottaja sekä Fennovoima Oy:n lakimies
Kuva: Mothers in Business MiB ry