MiB-äiti: Minna Ala-Orvola, Hyvinkää

Moninaiset jäsenemme


Mibiläisten ajatellaan usein olevan yrittäjiä tai erityisen bisnesorientoituneita. Näin ei kuitenkaan ole, vaan joukkoon mahtuu paljon eri alojen osaajia ja asiantuntijoita. Hyvinkääläinen Minna Ala-Orvola esimerkiksi työskentelee järjestösuunnittelijana kehitysyhteistyön ja kansainvälisen adoption kentällä toimivassa järjestössä. Hänen työnkuvaansa kuuluvat organisaation kehittämisprojektit, raportointi rahoittajille ja vaikuttavuuden arviointi. 

Minna on tällä hetkellä hoitovapaalla 3- ja 1-vuotiaiden lastensa kanssa. Arki ei kuitenkaan ole pelkkää lastenhoitoa, sillä siihen kuuluu myös omakotitalon rakentamista. Minna ja hänen miehensä rakentavat talon itse, joten työmaalla kuluu melko paljon aikaa. 

Muutaman kuukauden kuluttua arki muuttuu, sillä Minna jää vuodenvaihteessa opintovapaalle. Hän on yhteiskuntatieteiden maisteri, mutta opiskelee lisäksi sosionomiksi, sillä uskoo tulevan tutkintoyhdistelmän mahdollistavan sellaisia sosiaalialan tehtäviä, jotka eivät aiemmalla tutkinnolla ja kokemuksella ole mahdollisia. 

Vertaistukea ja luontevaa verkostoitumista

Minna Ala-Orvola-5238.jpg

Minna liittyi MiBiin mukaan pari vuotta sitten, ensimmäisen ja toisen äitiysloman välissä, luettuaan yhdistyksestä kertovan lehtijutun. Hän ajatteli, että MiB voisi tuoda uusia näkökulmia oman uran suuntaamiseen ja työelämään ylipäätään. MiBin järjestämissä tapahtumissa käymisen lisäksi hän on vastikään hypännyt ystävän ylipuhumana mukaan aktiivitoimintaan Helsingin paikallisjaoston minglevastaavana. 

Minglevastaavan roolissa on Minnan mielestä monta hyvää puolta. Sen kautta pääsee verkostoitumaan ja tutustumaan ihmisiin eri aloilta. Vastaava voi myös järjestää minglejä itseään kiinnostavista aiheista ja missä tahansa. Hyvinkäältä on Helsinkiin 45 minuutin junamatka, joten se rajoittaa jonkin verran osallistumista MiBin tapahtumiin. Siksi onkin mukavaa, että minglejä voi järjestää muuallakin kuin Helsingissä. Plussaa on myös se, että lapset voi aina ottaa tapahtumiin mukaan.

MiB on antanut Minnalle tärkeää vertaistukea ruuhkavuosien taklaamiseen. Hän on saanut ideoita ja vinkkejä parempaan arkeen sekä perhe-elämän ja työn että opintojen ja työn yhteensovittamiseen. Lisäksi hän on päässyt verkostoitumaan. “Verkostoituminen voi tuntua hankalalta: miten sitä oikein pitäisi tehdä? Aktiivina toimiminen tuo luontevan roolin, jonka kautta on helppo tutustua uusiin ihmisiin”, Minna toteaa. 

Minna Ala-Orvola on kahden lapsen äiti ja järjestösuunnittelija Hyvinkäältä. MiBin jäsen hän on ollut kahden vuoden ajan.

Teksti: Mia Gustafsson, MiBin sisällöntuottaja

Kuva: Markku Rintala


#mibäiti