Näkyvät naiset muuttavat maailmaa – ansaittu media tuo mahdollisuuden esille nousemiseen

Vieraskynä: Taru Tammikallio

On aika lopettaa naisten leimaaminen huomionhakuisiksi tai tyrkyiksi ainoastaan siksi, että he uskaltavat astua esiin ja ottaa paikkansa mediassa. Naiset, jotka nauttivat valokeilasta ja jakavat oman tarinansa, ovat inspiraatio ja voimavara yhteiskunnalle.

Kun äitiyslomani aikana mietin uuden uran aloittamista yrittäjänä, kohtasin pelon näkyväksi tulemisesta ja muiden mielipiteistä. Kouluaikoina olin oppinut, että näkyvillä oleminen oli vaarallista, sillä kiusaajat eivät antaneet rauhaa. 

Tämä pelko ei ole vain minun kokemukseni, vaan monien naisten tuntema este esiintymiselle – olipa taustalla vastaavia kokemuksia tai ei. Joissain tapauksissa esillä olemisesta ja valokeilaan astumisesta voi seurata kritiikkiä ja negatiivisia reaktioita – jopa niiltä ihmisiltä, jotka itse haaveilevat näkyväksi tulemisesta oman tarinansa, asiantuntemuksensa ja liiketoimintansa kautta.

Naiset näkyväksi – myös mediassa

On kuitenkin tärkeä muistaa, että nämä mielipiteet ja pelot eivät synny tyhjästä. Usein ne juontavat juurensa yhteiskunnallisista rakenteista ja kulttuurista, jotka ovat pitkään opettaneet meille tiettyjä rooleja ja odotuksia. 

Edelleen saattaa törmätä tilanteisiin, joissa mediassa ei haluta haastatella samaa naista uudelleen, vaikka hänellä olisi paljon annettavaa. Samaan aikaan monet miehet jakavat tarinoitaan ja asiantuntemustaan kerta toisensa jälkeen. 

Siksi meidän kannattaa ja tarvitsee edelleen rohkaista naisia tuomaan itsensä, osaamisensa ja yrityksensä isosti esiin. Ja tähän ansaittu media tuo suuren mahdollisuuden.

Miten sitten voimme voittaa näkyväksi tulemisen pelon, rohkaista naisia astumaan esiin ja tavoittelemaan ansaittua mediaa? Ensinnäkin, meidän on ymmärrettävä, että näkyvyys on välttämätöntä menestyvän yrityksen rakentamisessa. 

Toiseksi, meidän on tajuttava, että oman tarinamme ja asiantuntemuksemme jakaminen voi inspiroida myös muita tavoittelemaan omia unelmiaan. Ja lopuksi, meillä kaikilla on tarve tulla nähdyksi ja kuulluksi, ja sen ei pitäisi olla paheksuttavaa. Se on perustarve, joka koskee ihan jokaista ihmistä. 

Ansaittu media tuo mahdollisuuden vaikuttaa

Olen itsekin saanut auttaa yritykseni avulla lukuisia naisyrittäjiä kirkastamaan brändiään, nousemaan isosti esiin mediassa ja kasvattamaan liiketoimintaansa. Nämä naiset eivät ainoastaan luo menestystä itselleen vaan myös antavat esimerkin muille rohkeudellaan ja osaamisellaan.

Tarvitsemme kaikenlaisia naisia ja tarinoita mediassa. Jokainen nainen voi toimia inspiraationa ja esimerkkinä toisille. Ja niin kuin Unwomensuomi.fi nettisivuilla sanotaan: Naisen paikka on kaikkialla. Tämä paikka on ansaittu, ja meidän kaikkien tulisi tukea naisten näkyvyyttä, jotta voimme luoda tasavertaisemman ja monimuotoisemman yhteiskunnan.

“Näkyvyys on voimavara, ei huomionhakua – ja vaikka olisikin, so what!”

-Taru Tammikallio

Kotoa ei tule kukaan hakemaan ja ilman huomiota, ei liiketoimintaa ja vaikuttavuutta rakenneta. Joten naiset, älkää pelätkö olla näkyviä. Teidän tarinanne ja osaamisenne ovat arvokkaita ja niillä on merkitystä.

Taru Tammikallio on PR-strategi, kirjailija, sekä Influential Entrepreneur -yrityksen perustaja. Tarun missio on yrityksensä avulla auttaa yrittäjiä ja yrityksiä nousemaan alansa markkinajohtajaksi, sekä kasvattamaan myyntiään hyödyntämällä vahvan brändin ja PR:n voimaa. 

Lisätietoja:

  • Lataa maksuton opas “Nouse esille mediassa 30 päivässä – ja houkuttele jopa 5-numeroisia myyntejä vain yhden mediajutun avulla” tästä.


Mothers in Business on järjestö äideille, jotka ovat kiinnostuneita urastaan. Meidän tavoitteenamme on perheystävällisempi ja tasa-arvoisempi työelämä sekä naisten työmarkkina-aseman parantaminen. Järjestämme vuosittain satoja tapahtumia, jotka kehittävät ammatillista osaamista ja lisäävät hyvinvointia. Yli neljän tuhannen MiB-äidin joukko takaa vertaistuen ja arvokkaiden verkostojen kasvamisen.

Liity jo tänään - rakkaudesta uraan ja perheeseen.