Miten viettää naistenpäivää työpaikalla?

Ruusuja ja suklaata naistenpäivänä, sitähän ne naiset työpaikalta toivovat? Ehei! Nappaa artikkelistamme vinkit siihen, miten naistenpäivää kannattaa työpaikalla viettää.

Naistenpäivän tarkoitus ei suinkaan ole naisten hemmottelu, vaan sukupuolten välisen tasa-arvon sekä naisten oikeuksien edistäminen. Naistenpäivän juuret ovat 1900-luvun alussa, jolloin naiset eri maissa vaativat äänioikeutta, tasa-arvoista palkkausta ja parempia työoloja. Naisten päivän viesti on siis tasa-arvon viesti: se kutsuu rakentamaan sukupuolten välistä tasa-arvoa sekä edistämään naisten oikeuksien toteutumista.

Vaikka Suomessa työelämän tasa-arvo on jo pitkällä, täysin sitä ei suinkaan ole vielä saavutettu. Naisten asemaa työelämässä haastavat Nappaa tästä MiBin vinkit siihen, miten juhlistaa naistenpäivää työpaikalla perjantaina 8.3.2024!

1. Työpaikan tasa-arvosuunnitelman päivittäminen
Työpaikan tasa-arvosuunnitelma on erinomainen työväline sukupuolten tasa-arvon edistämiseen työpaikalla. Nyt kannattaa varmistaa, sisältääkö tasa-arvosuunnitelmanne esimerkiksi työn ja perheen yhteensovittamisen käytänteet ja toimenpiteet kaikkien vanhempien kannustamiseksi perhevapaille?

2. Kysely tai keskustelutilaisuus tasa-arvon tilasta
Järjestäkää työpaikalla anonyymi kysely tai avoin keskustelutilaisuus, jossa työntekijät voivat jakaa havaintojaan, haasteitaan ja ideoitaan liittyen sukupuolten tasa-arvoon työpaikalla. Tässä yhteydessä voi vaikka jakaa sitä suklaata kaikille.

3. Perhevapaalle jääville MiBin jäsenyys
Tehkää päätös tarjota työpaikan perhevapaalle jääville vanhemmille MiBin jäsenyys, joka mahdollistaa osaamisen kehittämistä ja urakehityksessä kiinni pysymistä perhevapaiden aikana. Kysy lisää jäsenyyden tarjoamisesta työpaikallasi: info(at)mib.fi

4. Työpaja tasa-arvoteemasta
Järjestäkää työpaikalla työpaja, jossa keskitytään esim. tiedostamattomiin ennakkoluuloihin, työpaikan monimuotoisuuteen ja inklusiivisuuteen tai neuvottelutaitoihin. Näin voitte lisätä työntekijöiden ymmärrystä keinoista edistää tasa-arvoa käytännössä työpaikalla.

5. Koulutus perhevapaiden tasa-arvosta
Tilatkaa MiBiltä Perhevapaat 160 -koulutus ja päivittäkää perhevapaakäytänteenne uuden, tasa-arvoa edistävän perhevapaamallin mukaisiksi.

6. Naisten verkostoitumistapahtuma
Järjestäkää työpaikalla verkostoitumistapahtuma, jossa erityisesti naisten on mahdollista verkostoitua organisaatiossa ja saada mahdollisuuksia esim. mentorointiin, yhteistyöhön ja ammatilliseen kehittymiseen.

7. Lahjoita tasa-arvotyöhön
Lahjoittakaa ruusurahat tasa-arvoa sekä naisten ja tyttöjen oikeuksia edistävälle järjestölle, kuten UN Women Suomi, Solidaarisuus tai Naisten pankki.

8. Lähtekää tasa-arvojärjestön kumppaniksi
Lähtekää MiBin kumppaniksi tukemaan työtämme ja toimintaamme tasa-arvoisemman työelämän puolesta! Kumppaniemme kanssa edistämme naisten asemaa, tasa-arvoa ja perheystävällisyyttä työelämässä. Lue lisää kumppanuudesta.

9. Tasa-arvokoulutukset esihenkilöille
Kouluttakaa esihenkilöitä tasa-arvosta: tarjotkaa koulutusta esimerkiksi syrjinnän ehkäisystä, hyvistä rekrytointikäytänteistä tai uralla etenemisen tukemisesta eri elämäntilanteissa.

Tasa-arvoista naistenpäivää kaikille! 🌹


Mothers in Business on järjestö äideille, jotka ovat kiinnostuneita urastaan. Meidän tavoitteenamme on perheystävällisempi ja tasa-arvoisempi työelämä sekä naisten työmarkkina-aseman parantaminen. Järjestämme vuosittain satoja tapahtumia, jotka kehittävät ammatillista osaamista ja lisäävät hyvinvointia.Yli neljän tuhannen MiB-äidin joukko takaa vertaistuen ja arvokkaiden verkostojen kasvamisen. Liity jo tänään - rakkaudesta uraan ja perheeseen.