MiB went on a cruise

Työnsin lastenrattaita Viking Linen terminaalia kohti roikottaen matkatavaroita perässäni, olallani ja käsissäni. Paljon tavaraa lyhyelle reissulle, mutta tavanomaiseen seminaariin verrattuna minulla tuli olla läjä vaippoja, viltti, kantoreppu sekä pari vaihtovaatekertaa sekä itselleni että viiden kuukauden ikäiselle assistentilleni. Kaikki tuiki tarpeellisia, mutta hieman perinteisistä seminaareista poikkeavia. Päästyämme tyttäreni kanssa terminaaliin istahdimme alas ja aloimme odotella seuruettamme. Ei mennyt kauaa, kun aula oli täynnä iloista puheen sorinaa ja lasten kummastelua suuresta laivasta. Sisälläni kupli kasvava innostus.

 

Uusia tuttavuuksia ja virtuaalikasvot tutuiksi

Meillä on Rovaniemellä ollut innokas tohina saada MiB rantautumaan myös Lappiin. Eilisen teereen poikina olemme usein kääntyneet kokeneempien mibien puoleen, jotta toiminta lähtisi heti kunnolla liikkeelle. Tuntui hyvältä viimein tavata näitä aktiiveja ja saada oikeat kasvot, katse sekä hymy sen pienen kuvakkeen tilalle, joka ruudussa aina vilkkuu uuden viestin myötä. Seminaarissa sainkin tutustua upeisiin, uusiin ihmisiin, jotka jakoivat hyviä vinkkejä ja yhteistyöideoita, joita voisimme hyödyntää Rovaniemellä jo alusta saakka.

 

MiB risteilyllä

MiB risteilyllä

 

Perheet mukana matkassa

Aikatauluongelmien vuoksi mieheni jäi matkasta, ja pitkien junapäivien vuoksi 2-vuotiaan tyttäreni oli mukavampaa jäädä mummon hoiviin. Saimme siis viettää nuorimmaisen prinsessani kanssa kahdenkeskistä laatuaikaa. Perheistä pidettiin risteilyllä niin hyvä huoli mielenkiintoisen ohjelman ja lastenhoitajien avustuksella, että kurkkuani kuristi useaan kertaan ajatellessani kuinka esikoisemme olisi matkasta tykännyt. Gracen viihtyisät leikkipaikat ja Ville Vikingin diskot olivat pienille kuin taivas. Myös mukana olleista aveceista pidettiin hyvä huoli, jolloin koko seurueen ollessa tyytyväisiä tahoillaan, äidit saivat keskittyä keskenään olennaiseen.

 

Kehitystä yhdessä vuorovaikuttaen

Uunituoreena aktiivina odotin innokkaasti uuteen strategiaan tutustumista. Asioista keskusteltiin ja ajatuksen vaihto oli vilkasta. Tunnelma oli avoin , jolloin ideoita oli helppo heitellä ilmaan. Seminaarissa sai ensikäden tietoa ajankohtaisimmista asioista,  jota oli mukava viedä tuliaisina Rovaniemen aktiivien tehotiimille.

 

Potkua aktiivitoimintaan

Seuraavan päivän matkustimme pikku prinsessani kanssa junalla takaisin pohjoiseen. Matka meni yllättävän nopeasti junasta toiseen hyppien, tulevaa toimintaamme suunnitellen sekä uusilla leluilla leikkien. Vaikka matka oli pitkä ja raskaskin, se kannatti. Eikä ainoastaan siksi, että tuleva toimintamme sai siitä paljon eväitä vaan ihan oman henkisen hyvinvointini vuoksi.  Vaikka rakastankin tämänhetkistä vaaleanpunaista vauvapumpulielämääni, oli ihana saada tehdä aikuisten juttuja, jotka olivat minun ihan omaani. Matka oli pitkä, mutta se todellakin kannatti. Seuraavassa seminaarissa olemme jälleen mukana.

 

Henna Rinta-Säntti

Kirjoittaja: Henna Rinta-Säntti

CV-kuva.jpg

Henna Rinta-Säntti on Lapin yliopistosta valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteri, pääaineenaan matkailututkimus. Häneen voi tällä hetkellä törmätä pienten tyttäriensä kanssa miltei missä vain, enimmäkseen Rovaniemen MiB-meiningeissä ja koko perheen harrastuksissa ja tapahtumissa.

MiB ry:n vapaaehtoiset risteilivät Viking Linen M/S Gracelle marraskuussa 2017, jolloin järjestimme yhdistyksen aktiivien seminaarin. Mukana risteilyllä oli yli 40 vapaaehtoistamme sekä heidän 24 aikuisavecia ja 56 lasta. Aktiiviristeilyn ohjelmassa oli mm. yhdistyksen strategian työstämistä, workhshoppailua jäsenkyselyn tulosten pohjalta, verkostoitumista sekä yhteistä ajanviettoa perheen parissa. Pääsimme myös kuulemaan Viking Linen yritysesittelyn. Yhteistyökumppanimme Viking Line tarjosi meille kerrassaan huikeat puitteet ikimuistoisen, ja perheystävällisen, seminaarin viettoon. www.vikingline.fi

Aika kiittää ja kumartaa

Kuluneen vuoden aikana yhdistystä on viety eteenpäin mielettömällä draivilla. Olemme keskittyneet rakentamaan pohjaa tulevaisuuden MiBille, sanoo väistyvä puheenjohtaja Heini Wallander.  

Uskallan väittää meidän olevan Suomen nopeimmin kasvava yhdistys!

MiBin kulunut vuosi on ollut täynnä inspiroivia kohtaamisia ja upeita saavutuksia. Paljon on tapahtunut, ja paljon on myös tehty töitä. MiBin kehitys on ollut hurjaa. Meillä on 2,5 vuoden olemassaolon jälkeen yli 3100 jäsentä. Vuoden 2017 aikana jäsenmäärämme on tuplaantunut. Uskallan väittää meidän olevan Suomen nopeimmin kasvava yhdistys!

Hurja kasvu on tuonut eteemme myös monta kehittämisen paikkaa. Toimintaa on monilta osin täytynyt rakentaa aivan erilaisin periaattein, kuin miten on lähdetty liikkeelle. Hallituksemme, paikallisjaostojemme aktiivit ja muut vapaaehtoisemme ovat urakoineet valtavasti. Yhdistystä on viety eteenpäin mielettömällä draivilla. Eipä uskoisi, että tässä ollaan toimittu ruuhkavuosiaan elävien vapaaehtoisten voimin.

Hallitustyössä olemme tänä vuonna keskittyneet rakentamaan pohjaa tulevaisuuden MiBille. Mahtavinta tässä kaikessa on MiBin henki – kliseet riitaisista naisryhmistä voi lopullisesti heittää romukoppaan.

Hallitustyössä olemme tänä vuonna keskittyneet rakentamaan pohjaa tulevaisuuden MiBille. Taustalla on pitänyt järjestää ja kehittää, jotta perusasiat toimisivat kasvavan yhdistyksen arjessa. Tämä työ ei välttämättä ole näkynyt jäsenistölle tai aktiiveillekaan. Mutta se on ollut työtä, joka on ollut välttämätöntä. Haluankin kiittää hallitus-kollegojani pyyteettömästä työstä yhdistyksen eteen. Olemme luoneet hyvän pohjan tuleville MiB-sukupolville.

Mahtavinta yhdistyksessämme on MiBin henki. Meillä on aivan valtaisa positiivinen energia ja yhdessä tekemisen meininki. Toisia kannustetaan ja tuetaan. Kliseet riitaisista naisryhmistä voi lopullisesti heittää romukoppaan.

Kaikki ei kuitenkaan ole aina yhtä juhlaa. Astuin puheenjohtajaksi kun kuopukseni oli kaksikuinen ja vanhempi vähän yli 2-vuotias. Kaikki tietää kuinka paljon huonosti nukuttuja öitä tähän elämänvaiheeseen mahtuu. Silloin kun pienempi ei keväällä ollut flunssakierteessä, näki esikoinen painajaisia. Syksyllä alkoivat työn ja perheen yhdistämisen haasteet painaa päälle.

Vuosi on ollut antoisa, mutta myös raskas.

Vuosi on ollut antoisa, mutta myös raskas. Sadat tunnit mitä olen yhdistyksen eteen tehnyt, ovat olleet osittain pois unesta, rentoutumisesta, urheilusta ja parisuhdeajasta. Olen aidosti antanut MiBille kaikkeni. Lasten läsnäollessa on mibbailut sentään jääneet taustalle.

Se, että sain edistää minulle rakasta yhdistystä aivan mahtavassa seurassa, teki minusta onnellisemman.

Asiat eivät kuitenkaan ole mustavalkoisia. Luulen, että en olisi selvinnyt pitkistä päivistä ilman motivoivaa, haastavaa ja positiivista MiBiä. Sain aikaan paljon ja olin tärkeä osa suurempaa kokonaisuutta. Se, että sain kehittää minulle rakasta yhdistystä aivan mahtavassa seurassa, teki minusta onnellisemman. Ja samalla pystyin hoitamaan myös perhettäni iloisemmalla otteella. Hyvinvoiva äiti, onnellinen perhe, sanotaan usein. Se pitää paikkansa. Omalla kohdallani kiitos siitä kuuluu MiBille.

Puheenjohtajuusvuoteni aikana olen saanut uusia ystäviä ja lukuisia inspiroivia hetkiä. Olen oppinut valtavasti. Olen tottunut antamaan haastatteluja ja ottamaan kantaa. Ammatillinen itsetuntoni on noussut kohisten, uskallan enemmän ja saada aikaan isompia juttuja. Kaiken kaikkiaan puheenjohtajuusvuosi on tuonut elämääni valtavasti hyvää.

Lopuksi haluan kiittää vielä kuluvana vuonna hallituksessa vaikuttaneita Annicaa, Sanna-Mariaa, Maria A:ta, Maria K:ta, Varpua, Johannaa, Susannaa, Miraa, Hannea, Emmaa, Millaa, Lauraa, Kukkaa, Oliviaa ja Jonnaa. Olette timantteja! Ja muistutan, että yhdistystä pyörittää aivan uskomaton aktiiviporukka. Paikallisjaostojen vetäjät ja aktiivit, valtakunnalliset vapaaehtoiset, jotka esimerkiksi hoitavat tätä blogia, uutiskirjettä, edunvalvontaa ja tietohallintoa – olette puhdasta kultaa ja oi, niin tärkeitä.

Lopuksi vielä iso kiitos jäsenillemme, yhteistyökumppaneillemme ja matkan varrella sparranneille. Alempana koostin pähkinänkuoreen kohokohtia ja saavutuksia tältä vuodelta.

Tämä on ollut upea kokemus. Nyt on aika antaa tilaa seuraaville. MiBin tulevaisuus on hyvissä käsissä ja näyttää valoisalta.

Väsyneenä, mutta onnellisena ihanaa joulua kaikille toivottaen,

 

Heini-Wallander_kuva_MiB_blogi-600x600.jpg

Heini Wallander
Puheenjohtaja 2017
Mothers in Business MiB ry

Heini Wallander on MiBin väistyvä puheenjohtaja. Heini asuu perheineen Tampereen Pispalassa ja nauttii yhteisöllisyydestä ja yhdessä tekemisestä. Heinin uskoo, että jokainen ihminen ja hetki on arvokas. Jopa ne hetket, kun lapset huutavat kurkku suorana. Niistä, jos jostain oppii kärsivällisyyttä ja ongelmanratkaisutaitoja. 

Toimiiko mielesi hyödyksesi vai sinua vastaan?

Äärimmäisen mielenkiintoinen kysymys. Toimiiko mielesi hyödyksesi vai sinua vastaan? Mitä mieltä olet, jos näin äkkiseltään pitäisi kysymykseen vastata? Vai onko kysymys itsessään täyttä utopiaa? Avaan asiaa vähän, sait kysymykseen jo vastattua tai et.

Suorituksessa onnistuminen on urheilussa aika oleellinen juttu. Onnistumiseen yhdistetäänkin monesti mielen hallinta. Varsinkin huipputasolla, jossa harjoittelulla saatavat erot alkavat olla jo aika marginaalisia. Epäonnistumisten kohdalla saatetaan sanoa, että jonkun ”pää ei kestänyt” tai päinvastaisessa tilanteessa puhutaan mentaalisesti lahjakkaasta tai psyykkisesti vahvasta urheilijasta. Hän onnistuu kovissakin paikoissa. Molemmissa tilanteissa läsnä on mielen vaikutus yksilön suoritukseen: hyödyksi tai sitä vastaan. Tästä syystä monet urheilijat valmentavatkin kropan lisäksi myös mieltään – suoritustaan tukevaksi yhdistelmäpaketiksi.

Kun asiaa katsotaan isommassa kuvassa, on mielen hyöty (tai haitta) toiminnalle läsnä kaikessa tekemisessämme. Olit sitten urheilija tai et. Mielemme  vaikuttaa toimintaamme koko ajan. Toki moni muukin asia, mutta mielen vaikutus voi usein jäädä varjoon, kun uskomme ulkoisten seikkojen olevan suurimmassa roolissa lopputuloksessa.

Esimerkiksi stressitilanteissa voidaan syyttää yksinomaan valtavaa työkuormaa tai muuta stressiä aiheuttavaa asiaa, mutta unohtaa täysin oman mielemme vaikutus kokonaisuuteen. Mieli ei tietenkään tilannetta täysin ratkaise (esim. poista stressiä kokonaan), mutta sen vaikutus kokonaisuudessa voi olla yllättävänkin iso. Mieli voi siis stressitilanteissa toimia hyödyksesi (vähentää stressin kokonaismäärää) tai sinua vastaan (pahentaa sitä entisestään). Voi olla, että lopputulos parantuu siis jo sillä, että saat mielesi toimimaan hyödyksesi vaikka ulkoisissa kuormitustekijöissä ei mitään muutosta tapahtuisikaan. Näin ollen mielen toiminnan avulla ratkaiset tilanteen eduksesi – kuten urheilija, onnistut kovassa paikassa olosuhteet huomioiden.

 

Mielemme vaikuttaa toimintaamme koko ajan. Lukiten tai vapauttaen.

Psyykkinen valmennus keskittyy nimenomaan mielen toiminnan + ja – vaikutuksen ymmärtämiseen sekä ajattelun kehittämiseen eduksemme. Asioita oivaltaen ja mieltä harjoittaen edetään + suuntaan: sinne missä mieli toimii eduksemme. Tämä voi näkyä lopputuloksena monessa yhteydessä: parantuneina suorituksina (urheilusuoritukset, esiintymiset jne.), helpompana toimintana vaikeissa tilanteissa (jännityksen väheneminen, ajanhallinnan helpottuminen jne.), ohjata meidät ongelmissa ”lähemmäksi pintaa” (stressin väheneminen) tai luoda muuten vain elämäämme ja arkeemme ripauksen enemmän onnellisuutta ja tyytyväisyyttä.

Ensimmäiseksi kehotan sinua tarkastelemaan arkeasi ja mielesi toimintaa. Seuraa ja huomioi mielesi vaikutusta erilaisissa tilanteissa. Toimiiko mielesi niissä hyödyksesi vai sinua vastaan? Mitä huomaat? Mielenkiintoinen matka tulee olemaan edessäsi, lupaan sen.

 

Kirjoittaja: Sanna Jämsén, fyysinen ja psyykkinen valmentaja ja kouluttaja, Innostumo

 

sanna_innostumo.jpg

Olen Sanna Jämsén, Innostumon sielu, sydän ja ruumis. Kutsumukseni on kuljettaa ihmistä kohti hänen unelmiaan ja tavoitteitaan – valmennuksin ja luennoin. Fokuksena on kehon ja mielen yhteistoiminta sekä otollisen sisäisen tilan rakentaminen, jotta kehittyminen ja itsensä johtaminen on mahdollista.

Kokemus- ja tietopohja on kertynyt minulle koulutuksen (mm. Liikuntatieteiden maisteri, NLP Practitioner, NLP Master Practitioner), valmennustyön (pitkä valmennusura valmennettavana ja valmentajana) sekä oman urheilu-uran kautta (16 kautta Korisliigassa, Vuoden pelaaja 2006 ja 2012). Tärkein tavoitteeni on kasvattaa ihmistä ja iloa.

Lisää Innostumon valmennuksista ja luennoista: www.innostumo.fi

Elämää kolmen lapsen äitinä ja Designverstas Omanan yrittäjänä

Tapasin yrittäjäkumppanin Jenni Vesasen aikoinaan hiekkalaatikolla. Meillä molemmilla oli siinä kohtaa isosiskoilla jo lähes kaksivuotias sisarus. Minulle oli syntymässä kuopukseni. Tyttäremme Pihla ja Inka ystävystyivät ja pian me myös Jennin kanssa ystävystyimme. Oletteko muuten huomanneet, miten hyviä ystäviä hiekkalaatikon laidalta löytää? Itse olen Jennin lisäksi löytänyt usean sielunsisaren.

 

2015_06_Omana_036_2-1024x682.jpg

 

Yrittäjiksi lähes sattumalta

Olimme molemmat sitä tyyppiä, jotka ovat pitkään hoitovapaalla. Olin itse poissa työelämästä viisi vuotta, jonka aikana sain kolme lasta. Yrittäjäntiemme alkoi lähes sattumalta. Jenni luovana ihmisenä suunnitteli uuteen unelmakotiinsa valaisimia ja minä markkinointityyppinä näin loistavan liikeidean. Ajatus oli, että näistä ihanuuksista pitää antaa muidenkin nauttia! Ja kun olemme molemmat sopivalla tavalla hulluja, syntyi minun ja Jennin seitsemäs lapsi — Designverstas Omana.

Kun suunnittelimme yrityksen perustamista, mietimme pitkään, minkälainen yritys haluamme olla. Pohdimme yhdessä sitä, mikä meidän elämässämme on tärkeää. Kumpi tulee ensin, yritys vai perhe. Vaikka haluankin ajatella, että olemme pystyneet olemaan yrittäjiä perheen ehdoilla, ei se aina ole niin mennyt. Tällä viikolla olen ollut päivätöiden lisäksi kaksi päivää poissa perheeni parista ja Jenni yhden. Tulee aikoja, kun minulla ei ole aikaa leikkiä legoilla keskimmäiseni kanssa, vaan joudun hoitamaan yrityksen kirjanpidon kirjanpitäjälle.

 

Lapset mukana tekemisessä

Alusta asti varsinkin vanhimmat lapsemme ovat olleet kovin innoissaan Omanasta. Olemme tehneet työpäiviä niin, että lapset ovat saaneet leikkiä keskenään ja me olemme koonneet himmeleitä tai miettineet seuraavia markkinointitoimenpiteitä. Kun lanseerasimme vanerikorumalliston, pääsivät Pihla ja Inka myös malleiksi. Lasten luovuudesta ja heittäytymisestä voisi oppia jokainen. Lapset ovat olleet myös tuotekehityksessä mukana. Ensimmäisen Nippuvalaisimen nimen keksi juuri Inka — niin sai nimensä Prinsessa.

Toki lapsille yrittäjyydestä on näyttäytynyt aika pehmeä puoli. Olen toki välillä viikonloppuna poissa, mutta onneksi he viihtyvät vallan mainiosti isänsä hoivissa. Lisäksi lapset ovat löytäneet oman sisäisen yrittäjyytensä: meillä poimitaan pihanmarjoja ja myydään niitä naapureille tai äidille. Lapset auttavat kantamaan pahvilaatikoita alakerran varastoon tai poistavat koruista suojamuoveja – pienellä palkalla ja kiitoksella.

 

omanan-1v-synttärit.jpg

 

Aina ei ole helppoa olla yrittäjänä ja äitinä. Itselläni on vielä palkkatyökin (ihana ja intohimoinen sellainen), joten kakussa on aika monta kirsikkaa. Yrittäjyys eroaa palkkatyöstä ehkä siinä, että en voi delegoida asioita eteenpäin: minun on hoidettava koko paketti. Siinä meillä on onni, että meitä on Omanassa kaksi yrittäjää. Lisäksi se, että voimme Jennin kanssa puhua yrityksestämme tuntikausia, ihan niin kuin voin puhua lapsistamme mieheni kanssa.

 

Legoleikeissä voi piillä uuden tuotteen idea

Koen yrittäjyyden antaneen minulle paljon. Omana on tuonut elämään hurjasi luovuutta, paljon töitä, uusia ihania ihmisiä sekä opettanut minulle itsestäni paljon. Paras oivallus tähän mennessä on: tee yksi asia kerrallaan. Jos leikin legoilla, leikin legoilla. Jos teen Omanan markkinointia, teen Omanan markkinointi. Kun olen palkkatöissä, en tee mitään yritykseeni liippaavaa. Lapset voi osallistaa yrittäjyyteen mukaan, iän ja kiinnostuksen rajoissa. Legohetkessäkin voi piileä uuden tuotteen idea.

 

Kirjoittaja: Pauliina Lindgren

Kirjoittaja on Designverstas Omanan toinen perustaja ja yrittäjä, tapahtuma-alalla työskentelevä projektipäällikkö ja kolmen lapsen äiti Tampereelta.

Designverstas Omana on pieni pala luksusta arjessa, salaperäinen hymy huulilla, särmikkäitä muotoja, metallin hehkua ja värien tanssia – uutta tamperelaista muotoilua ja käsityötä.

OMANA TARJOAA KAIKILLE MOTHERS IN BUSINESS -JÄSENILLE KOODILLA MIB -20% ALENNUKSEN KOKO VALIKOIMASTAAN JOULUKUUN AJAN.

Aktiivisuus palkitaan – kolme mibiliäistä kertovat MiB:stä

Halusimme esitellä aktiivi mibiläisiä. Pyysimme heitä kertomaan miksi he ovat MiB:ssä mukana ja mistä he siinä nauttivat. Hanna Kopra (Päijät-Hämeen MiB), Elina Jolma (Helsingin MiB) ja Rimma Ahonen (Tampereen MiB) kertovat pintaa syvemmältä heidän MiB aktiiviudesta. MiB tarjoaa todella monimuotoista toimintaa ja tekemistä äideille.

Jos yksi tulee mukaan MiB:in aktiiveihin halutakseen tasapainottaa vauva-arkea, niin toinen haluaa oppia uusia asioita sekä kehittyä jopa uusille urille vanhempainvapaan jälkeen. Syitä on vähintään yhtä monia kuin tekijöitä, ja näihin kesteihin mahtuu lisää väkeä tekemään ja juhlimaan.

 

Hanna Kopra

23698345_10156749064022388_949564750_o-397x400.jpg

Hanna Kopra / 3 lasta / Maahantuontiyrityksen monitoiminainen (mm. myynti, markkinointi)

MiB aktiivi / Päijät-Hämeen MiB / viestintä & markkinointi

Twitter/Insta: @HannaKopra

 

 

 

Olen urahenkisen äidin tytär, mummot ovat painaneet pitkiä päiviä ja tiedän itsekin perheyrityksessä jälleen työskentelevänä, kolmen lapsen äitinä haasteet, joiden kanssa jokainen mm. työssäkäyvä äiti painii. Vuorokaudessa kun on kuitenkin vain 24 tuntia.

Voimien ja osaamisen yhdistäminen mm. verkostojen kautta onkin tärkeää. Niin minulle, minun ystävilleni kuin tunnetusti ihan kaikille. Se helpottaa elämää, voimaannuttaa ja luo mahdollisuuksia. Minulle itselle tärkeää on myös ns. Isompi Kokonaiskuva. En ole MiBissäkään mukana yksin oman talousalueen takia, enkä yksin MiBin äitien yhdistyksen elinvoimauttamisen, kasvun ja kehityksen takia, vaan ihan laajemmalla tasolla. Pienet teot muuttuvat isoiksi teoiksi. Maailmassa pitää olla muutosvoimaa.

Päijät-Hämeen MiBin myötä olen voinut hyödyntää omia jo olemassa olevia verkostojani yhteisen hyvän eteen ja mahdollistaa meille mm. pro bono mingle-pisteet Lahden Messujen Business Day ja M-päivä -tapahtumiin, glögiminglen Lahden Messujen ravintolaan ja vinkata MiBistä The Guardianin toimittajalle.

Oman osaamiseni olen voinut valjastaa MiBinkin osalta graafisena työnä rollupien ja logon modifioinnin osalta – kuten niin monessa yhteydessä olen aiemminkin tehnyt ja teen. Tuottaa paikalliseen tarpeeseen heti tasokasta ja tyylikästä materiaalia, kuten meidän minglejen sisällötkin ovat olleet – meidän äidit järjestää alueen parhaat minglet. Brändiä ei synny, ellei sitä kauaskatseisesti aleta rakentamaan.

Vapaaehtoistyötä on monenlaista ja monella tapaa tuleekin edistää maailmaa. Siitä saa hyvän olon tunteen, kokee että teoilla on merkitys. Merkityksellisyys on jokaiselle tärkeää. On ilo tsempata ja tulla tsempatuksi. On aina hienoa tehdä yhdessä ja nauttia kehityksen hedelmistä yhdessä. Me teemme tätä yhdessä, emme vain itseämme varten. Luottamus toisiin ja itseensä on tärkeää, kun rakennetaan yhdessä, vaikkakin erillään, yhteistä hyvää. Se on kaiken yhdessä tekemisen peruskivi.

Päijät-Hämeen aktiivina plusmiinus kymmenen henkinen porukka on osin tuntenut entuudestaan, pitkälti ei. Silti roolitukset ovat löytyneet, tuki toisille on olemassa ja keskinäinen erilaisuus on koettu voimavarana ja vahvuutena.

Reilun puolenvuoden aikana olen saanut uusia ystäviä, kavereita, vähintäänkin tuttuja. Olemme onnistuneet yhdessä ja saaneet siitä voimaa. Olemme huomanneet toistemme vahvuuksia (emme toki vielä varmaankaan kaikkia) ja voimme tukea toisiamme ja paikallista toimintaa, jotta Päijät-Hämeen alueella äideille syntyisi lisää mahdollisuuksia toteuttaa ja kehittää itseään, josta syntyisi talousalueelle enemmän mahdollisuuksia ja elinvoimaa, vahvistaa sosiaalista oikeudenmukaisuutta ja kasvaa niin alueelliseksi kuin kansalliseksi vaikuttajatahoksi.

Kaikki me Päijät-Hämeen äidit olemme heti halunneet antaa toisillemme parasta mitä meillä on toisillemme tarjota, koska me ansaitsemme sen. Se on myös huomattu, sitä on osattu alueella arvostaa ja olemme sen ansiosta saaneet jo ensi vuodelle hyviä yhteistyökumppaneita, joiden kanssa voimme aidosti ja konkreettisesti edistää äitien opiskelun ja/tai uran tahtotiloja ja voimaantua – yhdessä.

Koska meissä on voimaa, jota pitäisi paremmin hyödyntää. Ei yksin meidän äitien takia, vaan yhteisen edun nimissä.

 

Elina Jolma

24209069_1529863177132060_231692261_o-450x600.jpg

Elina Jolma / 1 lapsi / Strateginen portfoliopäällikkö OP:lla, vastuualueena vakuutuksen ja terveyden kehityssalkkujen hallinta. Liiketoiminnan kehittämisen sekä tuotejohtamisen monitoiminainen, jolla on taustaa myös myynnin ja asiakkuuksien kehittämisestä.

MiB aktiivi / MiB Helsinki / viestintävastaava

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/elina-jolma-18724b5b/

Instagram: https://www.instagram.com/elinajolma/

 

 

Olen Elina ja toimin MiBin viestintävastaavana Helsingin alueella. Aloitin aktiiviroolissani loka-marraskuussa 2017. Hain aktiiviksi, koska haluan ylläpitää ammatillista osaamistani vanhempainvapaiden aikana ja haluan antaa ärsykkeitä harmaille aivosoluilleni. MiBin toiminta antaa mahdollisuuden matalan kynnyksen osallistumiseen yhdessä vauvan kanssa ja tämä on minulle tärkeää. Ainahan ei voi ennalta tietää minkälainen päivä tai viikko pikkuisen kanssa on edessä. Mietin muitakin vapaaehtoistyön muotoja, mutta muissa järjestöissä toimintaan osallistuminen yhdessä pienen lapsen kanssa ei ollut mahdollista.

Viimeisimmät vuoteni työelämässä ovat liittyneet tuote- ja palvelukehityksen johtamiseen sekä esimiestyöhön. Olen johtanut projekteja, vastannut kehityyssalkkujen hallinnasta, tehnyt strategista kehityssuunnittelua ja toiminut tuote- ja palvelukehitysyksikön sekä tiimien esimiehenä. Minulla on kuitenkin taustaa sekä koulutusta viestinnän ja markkinoinnin parista, joten koin MiBin viestintävastaavan roolin antavan minulle mahdollisuuden päivittää aiempi osaamiseni uudelle tasolle. Kenties tätä kautta löytyy väylä myös työtehtävien laajentamiseen vanhempainvapaiden jälkeen.

Viestintävastaavana pidän huolta Helsingin Facebook-ryhmästä ja jäsenille kohdennetuista viesteistä, päivitän uutiskirjettä ja verkkosivuja pääkaupunkiseudun tapahtumien osalta sekä ideoin viestintään liittyviä juttuja. Halutessani voin myös osallistua erilaisiin projekteihin sekä järjestää tapahtumia. Viestintävastaavan roolia voin hoitaa helposti kotoa käsin läppärillä ja puhelimella. Parasta MiBin toiminnassa on se, että sitä on mahdollisuus kehittää. Kaikkeen ei ole vielä olemassa selkeitä sapluunoita ja se tekeekin toiminnasta varsin mielenkiintoista. Hommia tehdään työparin kanssa, joten tehtäviä on mahdollisuus jakaa ja tämä antaakin juuri sitä liikkumavaraa mitä vauva-arjen keskellä tarvitaan.

Rohkaisen kaikkia vähänkään kiinnostuneita hakemaan aktiivirooleihin. Porukka ympärillä on mahtavaa, ihmisten osaaminen on huikeaa ja kaveria ei jätetä. Bonuksena saat mahdollisuuden kehittää omaa osaamistasi ja pääset verkostoitumaan upeiden tyyppien kanssa. Tule rohkeasti mukaan toimintaan!

 

Rimma Ahonen

Rimma-Ahonen-CVkuva-400x600.jpg

Rimma Ahonen / 2 lasta / Opiskelen HAMKissa tradenomiksi International Business -koulutusohjelmassa

MiB aktiivi / MiB Tampere / tapahtumakoordinaattori

LinkedIn: www.linkedin.com/in/rimma-ahonen

 

 

 

 

 

 

Ensimmäisen äitiyslomani aikana koin olevani jumissa harsojen ja hoitopöydän välissä. Onneksi puolisoni otti kodin vastuulleen vanhempainvapaakauden puolivälissä, ja minä pääsin lataamaan akkuja töihin. Toivottu toinen plussa pärähti tikun näyttöön syystalvella 2016. Olinkin uusien haasteiden edessä: Miten ihmeessä saisin kulumaan kuukaudet vaipparallin ja lyhyiden päälauseiden maailmassa?

Keväällä 2017 vaapuin MiB Tampereen järjestämän kuntavaalipaneelin yleisöön paikallisesta ostoskeskuksessa. Otin vastaan karkkia ja esitteen. Porttiteorian mukaisesti löysin itseni aktiiviroolista. Tunsin oloni kotoisaksi. Olin seurassa, jossa sain ääneen toivoa uusia haasteita kasvavasta vatsasta huolimatta. Syksyllä osallistuin vauva kainalossa  voimauttavimpaan järjestöaivoriiheen, jonka olen kokenut, kun aktiiviseminaari järjestettiin Viking Gracella.

Olen estoitta suositellut jäsenyyttä niin ystäville kuin kollegoillekin. Muutamaa olen kannustanut harkitsemaan aktiiviksi hakemista. Parasta on, että osallistumisen määrää ja syvyyttä voi säädellä itse ja oman jaksamisen rajoissa. Kaikki työ otetaan kiitoksella vastaan. Yhdistyksen aktiivina voi tehdä hyvässä seurassa unelmaduunia äitiyslomalla.

Mothers in Business verkoston vahvuus sekä jäsenille että aktiiveille on rajaton moniammatillisuus. Humanistina ihailen MiB-kollegoideni rohkeutta kuvata vapaaehtoistyötä asiakaspalvelun kehittämisen termein. Toimintaa kehitetään kuin jäsenistö olisi asiakaskuntaa. Kuluttajarajapinnassa työskentelevänä myyjänä nautin siitä, että tapahtumatoiminta tuo osaamisportfoliooni B2B-toiminnan työkaluja.

Olen iloinen ja ylpeä siitä, että saan olla mukana kehittämässä yhdistyksen tapahtumatoimintaa Tampereella. MiB tarjoaa jäsenilleen työpajoja, yritysvierailuita ja vapaamuotoista toimintaa tutkinto- ja ammattitaustasta riippumatta. Edes lasten ikä ei erota, kun mukana menossa painavat sekä teinien että taaperoiden äidit. Rakkaus uraan ja perheeseen tekee meistä kollegoita.

 

TULE SINÄKIN MUKAAN MIB:N TOIMINTAAN

MiB tarjoaa mm. verkostoja, yhdessä tekemistä ja oman osaamisen kehittämistä. Me tykätään MiB:ssä saada joukkoomme lisää tekijöitä, jotta voimme tehdä MiB:stä vielä paremman. Tule mukaan tekemään MiB:iä.